Cfreds blog om fugl eller fisk

 
 

Der skal da også lige være en lille video

 

En sommermorgen kan man pludselig se dette udenfor en lejlighed i Århus. Den tålmodige model er Aeshna cyanea - i al sin enkelhed landets største guldsmed. Og den mest elegante flyver. Der er her tale om en han og det er hannens farver, der har givet den sit latinske navn. Hunnen har grønt mønster på hele kroppen. Man kan se, den har samme længde som et murskifte, altså 7,5 cm. Den har ikke noget officielt dansk navn, men vil man søge, kan Blå Mosaikguldsmed sikkert bruges.

Billedet er taget med kompaktkamera (HP Photosmart R717) med makrofokus. For at få vingernes filigranmønster til at træde frem, er flashen tændt. Ellers ville det være svært at se forskel på vinger og vingeskygge. I kameraet findes muligvis et program til den slags opgaver. Mange kameraer har den slags indbygget. Men fotomodellerne har ikke altid tålmod og vilje til at sidde stille, mens man fedter med indstillingerne. Derfor er det godt at kende kameraets opførsel i forskellige situationer. Og det er heldigvis tæt på gratis at eksperimentere.


Kameraer er flinke til at gemme forskellige informationer sammen med billedet. Det er mest tekniske informationer om billedindstillinger og den slags. Hvis man derimod har behov for at dokumentere *hvor* billedet er taget, må man benytte en anden metode. Jeg er glad for den danske service findvej.dk, hvor man via URL-indtastninger kan få helt præcise Googlekort frem. Også meget anvendelig i andre sammenhænge.

Med den fremgangsmåde kan man se, at billedet er taget lige her.

 

Foreningens klokke. Meget vigtig ved den årlige generalforsamling. Den skal jeg huske.

 

Vores kære forening "Lystfiskerforeningen Snøren af 1999" har fået eget domæne: http://snøren.dk/
Siderne bestyres af Formanden.